ΝΕΑ
OLYMPIA HEALTH AND NUTRITION AWARDS 2018: Χρυσό διεθνές βραβείο στην GRACELAND TEAM (G-TEAM)  για το ελαιόλαδό της HYPERELEON για δεύτερη συνεχή χρονιά.

OLYMPIA HEALTH AND NUTRITION AWARDS 2018: Χρυσό διεθνές βραβείο στην GRACELAND TEAM (G-TEAM)  για το ελαιόλαδό της HYPERELEON για δεύτερη συνεχή χρονιά.

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά δόθηκαν τα διεθνή βραβεία ελαιολάδου OLYMPIA HEALTH AND NUTRITION AWARDS σε παραγωγούς που παράγουν ελαιόλαδα με Ισχυρισμό υγείας και η εκδήλωση απονομής πραγματοποιήθηκε στην Παλαιά Βουλή, στα πλαίσια των εκδηλώσεων του ευρωπαϊκού προγράμματος INTERREG MED “ARISTOIL” στο οποίο συμμετείχαν η Ελλάδα, η Κύπρος, η Ισπανία, η Ιταλία και η Κροατία.

Την ευθύνη της διοργάνωσης είχε ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός World Olive Center for Health σε συνεργασία με το Φαρμακευτικό Τμήμα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών αλλά και το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Aristoil και την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός ξεκίνησε το 2016 στην Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία στην Αρχαία Ολυμπία με 565 συμμετοχές από 15 χώρες. Το 2017 υπήρχαν 800 συμμετοχές και φέτος υπήρχαν περισσότερες από 2500 συμμετοχές. Ο φετινός ηταν ο μεγαλύτερος διεθνής διαγωνισμός ελαιολάδου παγκοσμίως όσον αφορά αριθμό συμμετοχών με πολύ μεγάλη προσέλευση στην τελετή των βραβεύσεων καθώς και μεγάλος αριθμός πρεσβειών καθώς η εκδήλωση έγινε  με την υποστήριξη του Υπουργείου εξωτερικών.

Πρέπει να σημειωθεί ότι τα βραβεία δόθηκαν με μοναδικό κριτήριο την περιεκτικότητα του ελαιολάδου, στις υγειοπροστατευτικές ουσίες του ευρωπαϊκού κανονισμού για τον ισχυρισμό υγείας και βραβεύθηκαν οι παραγωγοί-τυποποιητές για την φροντίδα τους για την παραγωγή και προώθηση του ελαιολάδου ως προϊόν για την προστασία της ανθρώπινης υγείας.

Η συμμετοχή στην εκδήλωση ήταν δωρεάν και ήταν μια συνεισφορά του πανεπιστημίου Αθηνών και των εταίρων του προγράμματος ARISTOIL (Περιφέρεια Πελοποννήσου και Εύξεινη Πόλη) στον παραγωγικό κόσμο της χώρας μας.

Στην τελετή πριν την απονομή των βραβείων μίλησαν εξειδικευμένοι καθηγητές από τα πανεπιστήμια Harvard (Stefanos Kales), University of California (Dan Flynn), Northeastern University (Diomedes Logothetis) καθώς και επιστήμονες από τα Πανεπιστήμια Αθηνών, (Προκόπης Μαγιάτης, Ελένη Μέλλιου), Θεσσαλονίκης (Μάγδα Τσολάκη) και Πελοποννήσου (Πάολα Ρόχας) οι οποίοι αναφέρθηκαν στις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα ελαιόλαδο και υγεία.

Πραγματοποιήθηκαν πολύ σημαντικές επιστημονικές ανακοινώσεις καθώς για πρώτη φορά παρουσιάστηκαν αποτελέσματα κλινικών μελετών που πραγματοποιήθηκαν στην Ελλάδα και τις ΗΠΑ με ελληνικά ελαιόλαδα με στόχευση στην αντιμετώπιση της νόσου Αλτζχάιμερ και του καρκίνου.