Προϊόντα
Πετιμέζι Κούτα 6 τεμαχίων
Πετιμέζι ονομάζεται το παχύρρευστο, σκουρόχρωμο σιρόπι, προϊόν σταφυλιών μετά από βρασμό, χωρίς προηγούμενη ζύμωση, που χρησιμοποιείται από τους αρχαίους Έλληνες και Ρωμαίους, ως ένα από τα καλύτερα αρχαία γλυκαντικά μαζί με το μέλι. Οι Ρωμαίοι το χρησιμοποιούσαν στο μαγείρεμα σε διάφορες εκδόσεις που ονομάζεται sapa, defrutum και carenum.
Το Πετιμέζι παράγεται από παρατεταμένο βρασμό μούστου από σταφύλια για ώρες, μέχρι να γίνει σκουρόχρωμο και σαν σιρόπι. Είναι πλούσιο σε ενέργεια, σίδηρο και ασβέστιο. Παρόλο που δεν περιέχει συντηρητικά, χρωστικές ή ζάχαρη, μπορείτε να το διατηρήσετε για πολύ καιρό έξω από το ψυγείο. Συγκεντρώνει τα περισσότερα από τα θεραπευτικά συστατικά του σταφυλιού.
Η γεύση του είναι όχι μόνο γλυκιά, αλλά πολύ πιο περίπλοκη, με ελαφρώς πικρό υπόβαθρο.
Εκτός από τη γενική χρήση του ως υποκατάστατο ζάχαρης, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μικρά "πρωινά σφηνάκια" για άμεση ενεργειακή ενδυνάμωση & πρόσληψη σιδήρου, σε σάλτσες βαλσάμικου για πράσινες σαλάτες και στην μαγειρική σε μαρινάδες κρέατος και ψαριών μαζί με λεμόνι. Επίσης, ως σιρόπι σε σπιτικές τηγανίτες, κρέπες και τάρτες και ως γλυκαντικό σε ποτά, γιαούρτι κ.λ.π. Επιπρόσθετα για κινέζικα γλυκά, στις βινεγκρέτ στη θέση του βαλσάμικου, για εξαιρετικές γρανίτες (παγωμένο Petimezi), σιρόπι για παγωτά κ.α.
Συσκευασία: Κούτα με 6 γυάλινα μπουκάλια των 340 γρ.
Ελάχιστη Παραγγελία: 1 Κούτα