Θεραπευτικά βότανα
 
 

ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΑ ΒΟΤΑΝΑ

"ΤΟ ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΕΙΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΟΥ ΘΕΡΑΠΕΥΕΙΝ"
(Ιπποκράτης 460 - 370 π.χ)

Βότανα

Στην αρχαιότητα, βότανα αποκαλούσαν όλα τα φαρμακευτικά φυτά που κατά την μάσηση παρουσίαζαν πικράδα, γλυκάδα ή και αρωματική γεύση. Οι Έλληνες έχουν καταγεγραμμένα από τον Αριστοτέλη 500 περίπου φάρμακα στην «Ιστορία των Φυτών». Ο πατέρας της Ιατρικής ο Ιπποκράτης ο Κώος (460-337 π.Χ.) στα συγγράμματα του, αναφέρει 400 δείγματα φαρμακευτικών ουσιών από φυτά. O πασίγνωστος Θεόφραστος (372-287 π.Χ.), με το βιβλίο του «Περί Φυτών Ιστορίαι», που διασώθηκε, έθεσε τις βάσεις της Βοτανικής. Μάζευε από παντού πληροφορίες και στα 450 φυτά που περιγράφει, αναφέρει και τις φαρμακευτικές του εφαρμογές. Ο Διοσκουρίδης (Κιλικία 1ος μ.Χ. αι.) θεωρείται ο «θεμελιωτής της φαρμακολογίας». Οι γνώσεις του για την θεραπευτική δράση των φυτών, δεν ξεπεράστηκαν για αιώνες. Ο άλλος μεγάλος γιατρός της αρχαιότητας, ο Γαληνός (129-199 μ.Χ.) παρασκεύασε τα φυσικά θεραπευτικά σχήματα, που ονομάστηκαν «Γαληνικά σκευάσματα» που ίσχυαν έως τον 18 αιώνα μ.χ. .Συνέγραψε 300 περίπου βιβλία, σε ένα από τα οποία ανέφερε όλα τα φυτά με αλφαβητική σειρά.

Τα βότανα, εκτός από την χρήση τους στο παρελθόν σαν κύριο μέσο ίασης, αποτελέσαν και την βάση της σύγχρονης φαρμακολογίας. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας υπολογίζει ότι περίπου 80% του παγκόσμιου πληθυσμού, χρησιμοποιούν τα βότανα ως θεραπευτική αγωγή για διάφορες ασθένειες και παθήσεις, ως κύρια συστατικά σε όλες τις τοπικές, παραδοσιακές ιατρικές μεθόδους και κοινό στοιχείο της ομοιοπαθητικής, και πολλών άλλων εναλλακτικών θεραπευτικών μεθόδων. Σήμερα από τα 119 φάρμακα που εξάγονται σήμερα από φυτά, το 74% από αυτά χρησιμοποιούνται από τη μοντέρνα ιατρική με τον ίδιο ή παρόμοιο τρόπο που χρησιμοποιούνταν στο παρελθόν ως βότανα. Παράλληλα, πολύ μεγαλύτερος είναι ο αριθμός των βοτάνων που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή συμπληρωμάτων διατροφής. Οι μεγάλες φαρμακευτικές εταιρίες βρίσκονται σε μια συνεχή αναζήτηση πιθανών φαρμακευτικών ιδιοτήτων φυτών και βοτάνων από ολόκληρο τον κόσμο.

Η φύση αποτελεί το μεγαλύτερο φαρμακείο

Η χλωρίδα κρύβει τα μυστικά της πιο λαμπρής ομορφιάς και υγείας, προτείνοντας για κάθε πρόβλημα την άριστη δυνατή λύση. Στο πέρασμα των χρόνων ο άνθρωπος άρχισε να ξεχνά τις θεραπείες της φύσης και προτίμησε να στρέψει το ενδιαφέρον του στα κατασκευάσματα των χημικών εργαστηρίων.

Το μυστικό της υγείας και της ομορφιάς βρίσκεται καλά κρυμμένο στα βότανα, τα αυτοφυή δηλαδή φυτά και ιδίως αυτά που φυτρώνουν στους καλλιεργημένους αγρούς και χρησιμοποιούνται σαν φάρμακα για τις διάφορες παθήσεις. Στην ελληνική φύση ευδοκιμούν πλήθος βοτάνων που, άλλα με την υπέροχη γεύση και άλλα με το άρωμά τους, μα χαρίζουν ωφέλεια και μας φτιάχνουν τη διάθεση.

Η φύση διαθέτει ένα πανίσχυρο οπλοστάσιο που αν χρησιμοποιηθεί σωστά μπορεί να ανακουφίσει ποικίλα προβλήματα υγείας. Οι ευεργετικές ιδιότητες των βοτάνων είναι γνωστές από την αρχαιότητα και όλοι οι αρχαίοι πολιτισμοί χρησιμοποιούσαν βότανα για τη θεραπεία διαφόρων παθήσεων. Ακόμα και σήμερα, εάν τα βότανα χρησιμοποιηθούν σωστά, μπορούν να προσφέρουν ανακούφιση σε διάφορες ασθένειες.

Στην Graceland σας προσφέρουμε αυστηρά επιλεγμένα θεραπευτικά βότανα, γνωστά για την εξαιρετική δράση τους από την αρχαιότητα. Η σωστή χρήση τους, μπορεί να σας βοηθήσει καταλυτικά στην αντιμετώπιση προβλημάτων υγείας που ήδη έχετε, με απόλυτα φυσικό τρόπο, αλλά και όπως μας τονίζει και ο Ιπποκράτης για να προλάβετε την εμφάνιση άλλων, πριν χρειαστεί να καταφύγετε σε θεραπεία.

Με ένα κλικ, τα προϊόντα μας είναι κοντά σας!

Σε κάθε περίπτωση, η χρήση των βοτάνων δεν μπορεί να αντικαταστήσει την φαρμακευτική αγωγή. Επίσης μπορεί να προκαλέσουν  παρενέργειες ή να αλληλεπιδράσουν με άλλα φάρμακα. Στην περίπτωση ύπαρξης προβλημάτων υγείας, ιστορικού αλλεργιών, εγκυμοσύνης και/ή λήψης φαρμακευτικής αγωγής,  πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε προηγούμενα τον θεράποντα ιατρό σας.